söndag 22 november 2009

Marängtårta

Vad som behövs:
3 ägg socker mjölk bakpulver vetemjöl smör
Vaniljsocker vispgrädde clementinklyftor

Botten
3 äggulor
1 dl socker
5 msk mjölk
2 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl smält smör (ca: 130g)

Sätt ugnen på 200 Co
Vispa äggulor och socker till en jämn smet. Vispa sedan ner resterande ingredienser. Blandas noga. Smörj ett bakplåtspapper. Häll sedan därpå smeten och grädda i ugnen i 5 minuter.

Under tiden botten gräddas

Maräng
3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop ingredienserna till en jämn och fin smet. När botten har gräddats klart och marängen är färdigvispad ska man hälla på marängsmeten över botten och sen in i ugnen igen. Sänk nu värmen till 175 Co.

Grädda tårtan i ugnen i 15 minuter. När den har fått en fin färg ska den tas ut.
Vispa grädde under tiden. När tårtan är klar, skär den i mitten. Lyft över ena halvan på ett tårtfat med maräng delen uppåt. Smeta nu på grädden och sätt sedan på clementinklyftorna på grädden. Antal och täthet efter smak.
Lägg nu på nästa halva på tårtan med maräng delen uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar