söndag 22 november 2009

Goda Limpor

Tid: ca 2 tim. 3 st

Margarin eller smör 50 gr
Vatten 8 dl
Jäst 50 gr
Salt 1 msk
Ägg 2 st
Havregryn 2 dl
Rågmjöl 3 dl
Vetegroddar 2 dl
Vetekli 2 dl
Rågsikt 1 liter
Vetemjöl 7-8 dl

Smält matfettet och häll på vatten, värm degspadet till 37 C. Lös upp jästen i lite av vätskan. Tillsätt resten av degspadet. Tillsätt salt samt övriga ingredienser. Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 20 min. Ta upp degen på bakbordet och knåda den några minuter. Farma tre limpor och lägg dem i smorda formar, 1 ½ liter. Låt limporna jäsa ca 30 min. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 1 timma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar