Tid 1 ½ - 2 timmar 2st
Mjölk 4 dl
Jäst 25 gr
Sirap 1 dl
Salt ½ tsk
Rågsikt 6 dl
Vetekli ½ dl
Vetemjöl 5 dl
Pensling: vatten, sirap och vetekli
Ljumma mjölken till fingervärmen 37 C. Smula ner jästen i degbunken. Häll på lite av degspadet och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av degspadet, sirapen, saltet, rågsikten, vetekliet och drygt hälften av vetemjölet. Arbeta degen smidigt tills den släpper degbunkens kanter. Strö över lite mjöl och täck med bakduk. Jäs degen till dubbel storlek. Knåda sen in resten av mjölet på bakbordet. Forma två jämntjocka limpor. Låt dom jäsa ca: 30 min på plåt. Pensla dm med vatten, blanda med sirap. Strö på lite vetekli. Grädda på nedersta falsen i 200 grader 40-45 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar