2 dl mjölk (fingervarm)
25 g jäst
100 g rumsvarmt margarin (magarinet skall vara ganska mjukt)
½ dl socker
1 krm salt
1 ägg
ca 7 ½ dl vetemjöl
Fyllning
100 g mandelmassa
½ dl apelsinmarmelad
Pensling
1 ägg
Gör så här
1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt margarin, socker, salt och ägg.
Blanda sist ner vetemjölet.
Arbeta samman till en blank och smidig deg
som får vila övertäckt i degbunken i ca 40 min.
2. Riv mandelmassan till fyllningen i en bunke.
Tillsätt marmeladen och rör samman till en slät massa.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i 2 lika stora bitar
och forma de runda. Kavla därefter ut de till platta kakor,
ca 30 cm i diameter.
Dela varje kaka i 8 trekanter. Fördela fyllningen på den breda sidan
av snibbarna och rulla därefter samman dem
4. Böj gifflarna lätt och lägg dem att jäsa på
bakplåtspapper i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
5. Pensla de färdigjästa gifflarna med uppvispat ägg.
6. Grädda i ca 10 min.
söndag 22 november 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar