Kallt kaffe
Fyrkantiga icke saltade kex
Vaniljkräm
Vit smet
400 gram socker
1 tsk vaniljsocker
12 äggvitor
Ta hälften av sockret och sätt in i en kastrull med en ½ dl vatten. Ta en ståltråd med en ögla på. Sänk ner öglan när det har kokat en stund. När sockret fastnar i öglan så är det klart, åker den rakt igenom så är det inte klart. Det är viktigt att den är perfekt.
Resten av sockret och äggvitorna ska du vispa hårt. Fortsätt vispa och häll i den kokta smeten sked efter sked (inte allt på en gång), så länge som det är varmt. Vispa ca: 30 min till. Låt smeten svalna
1. Koka kaffe låt svalna
2. Doppa kexen i de kalla kaffet
3. Fördela botten med kex
4. Smeta över vaniljkräm
5. Fördela kex över krämen
6. Smeta över den vita smeten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar