söndag 22 november 2009

English Scones

Tid ca 15 minuter

Ingredienser för port.
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
50 gram smör, rumsvarmt
1,5 dl vispgrädde
Till pensling
2 msk vispgrädde


1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet.
English Scones
ca 15 minuter
stäng Du har gett receptet en röst!
Stäng
Stäng
Du måste vara medlem för att få tillgång till tjänsten.
22 22 användare gillar detta recept
Rösta
stäng

Skicka det här till
Till (E-post) Felaktig E-postadress
Från (E-post) Felaktig E-postadress
Skicka

Tipset är skickat till
English Scones
Engelska scones
Ingredienser för port.
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
50 gram smör, rumsvarmt
1,5 dl vispgrädde
Till pensling
2 msk vispgrädde

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet.

3. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.

4. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden.

5. Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter tills de fått fin färg.

6. Ätes varma med clotted cream eller smör och marmelad.

Förslag på variationer:
1. Tillsätt 1 matsked kanel och 2 matskedar socker i degen.
2. En halv deciliter korinter i degen är inte så dumt.
3. Lite hackad blockchoklad och mandel så blir det festscones.
4. En deciliter riven lagrad ost i degen och du får ostscones.
3. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.
4. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden.
5. Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter tills de fått fin färg.
6. Ätes varma med clotted cream eller smör och marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar