söndag 22 november 2009

Baguetter

Det här receptet är jag inte helt nöjd med, så om det är någon som har ett recept på godare baguetter så säg till, så kan jag kanske uppdatera det här receptet.

Tid ca 5 timmar 4st

Jäst 25 gr
Kallt vatten 5 dl
Salt 2 tsk
Vetemjöl ca: 1,4 liter

Smula ner jästen i en stor bunke. Häll på vattnet och rör tills jästen är upplöst. Blanda i salt och mjöl. Arbeta degen kraftigt. Det är viktigt för brödets konsistent att degen arbetas riktigt väl. Täck över degen och låt den jäsa 1 timma. Tryck eller stöt sedan ner degen så att den faller ihop. Låt den därefter jäsa på nytt i 1 timme. Ta upp degen på bakbordet. Arbeta den väl och forma smala baguetter lika långa som plåten. Snitta dem med en vass kniv och låt dem jäsa till dubbel storlek. Grädda bröden mitt i ugnen först i 300 C ca: 10, sänk värmen till 200 C och fortsätt gräddningen ca 10 min tills bröden är lätta och har fått hård skorpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar