Ingredienser:
Pumpa (vit med vitt kött)
Salt
Olja
Mjöl
Mjölk
Dill
Gör så här:
1. Kärna ur pumpan, skär ut köttet och riv
2. Salta och låt stå i ca: 1 timme
3. Vrid ur vätskan ur den rivna pumpan
4. Värm en kastrull med olja och mjöl (redning)
5. Fräs mjölet
6. Häll på mjölk (efter behov och antal portioner)
7. När mjölken tjocknat så mycket det går så häller man i pumpa (1 näve per portion)
8. Salta
9. Sätt i dill
10. Låt småkoka i 20-30 min
11. Rör om då och då, det är lätt att det bränns vid
12. Se hela tiden till ifall det behövs mer mjölk, späd så fall ut med mer mjölk
Resten av pumpan som blir över går att frysa ner och använda senare till ett annat tillfälle. Denna stuvning passar utmärkt till biffar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar