torsdag 3 december 2009

Fruktkräm - soppa ( 1 portion)

Kräm
150-200 g frukt
1-1 1/2 dl vatten
1-1 1/2 msk socker
2 tsk potatismjöl

Soppa
25 g frukt
1 1/2 dl vatten
1/2-1 msk socker
1 tsk potatismjöl

Här såhär:

1. Skölj eller skala frukten. Skär den i mindre bitar
2. Koka upp vatten och socker
3. Lägg i frukten
4. Låt koka på svag värme tills frukten är nästan mjuk, ca: 3-5 minuter
5. Blanda potatismjölet med 2 msk kallt vatten
6. ta av kastrullen från värmen
7. Tillsätt mjölblandningen. Rör hela tiden med en trägaffel
8. Koka upp under omrörning (Obs! endast uppkok)
9. Låt krämen (soppan) kallna

Kyl krämen (soppan) såhär:

1. Sätt ned kastrullen i kallt vatten.
2. Låt locket vara på (annars blir det skinn på krämen/soppan)

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar