söndag 22 november 2009

Vegetarisk lasagne

1 burk passerade tomater smaksatt med basilika eller chili (mixa tomaterna själv, krydda)
salt
100 g frusen spenat
1 liten burk keso (turkisk yoghurt eller créme fraice)
svartpeppar
2 klyftor vitlök
lasagneplattor
mozzarella utan löpe
2 färska tomater
basilika

Gör såhär:

Öppna burken med tomater (mixa tomaterna och krydda med basilika eller chili). Häll ner lite salt och pressad vitlök, rör om med en sked. Tina spenaten i en liten gryta (om du inte tagit fram den i god tid så att den redan är tinad).
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda spenaten med keson (turkisk yoghurt/créme fraich). Varva tomatsås, spenatröra och pastaplattor i en form. Avsluta med ett lager skivade färska tomater, basilika och täck med skivad mozarella.
Grädda i ugnen tills pastan känns mjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar