söndag 22 november 2009

Tacopaj

Kolla även taco gratäng. Liknande och även den supergod.

Pajdeg:

* 4 dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* ½ tsk salt
* 50 g smör eller margarin
* 1 ½ dl mjölk


Fyllning:

* 1 gul lök
* 300-400g köttfärs
* 2-3 tomater
* 1 röd paprika
* 1 burk majs
* 1 påse original tacokrydda
* 1 burk créme fraich
* riven ost


Pajdeg: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Låt matfettet bli rumsvarmt, dela det i mindre bitar och finfördela med fingrarna i mjölet. Häll i mjölken och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Den behöver inte förgräddas.

Fyllning: Hacka och stek löken. Bryn köttfärsen och häll sedan på tacokryddan tillsammans med 1 dl vatten (efter instruktionerna på tacopaketet). När det har fått sjuda ett tag häll i majs och tills sist paprikan i bitar. Blanda osten med créme fraichen och skiva tomaterna.
Häll i köttfärsblandningen i pajskalet och lägg tomaterna som ett täcke över pajen. Smeta till sist över créme fraiche-blandningen.

Grädda i ugnen på 200° i 15 minuter.

Servera gärna med en grönsallad och tacochips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar