söndag 22 november 2009

Savanya leves


Lök
Olja
1 msk mjöl
Paprikapulver
Persiljerot
Morötter
Rotselleri
3st Lagerblad
Kyckling (ev. griskött)
Vegeta
Svartpeppar
Gräddfil

Hacka en lök i små bitar, fräs det i lite olja, häll över en msk mjöl, paprikapulver. Red ut det med vatten. Sätt i persiljerot, morötter, rotselleri, ca 3st lagerblad kyckling (ev. griskött). Krydda med vegeta och lite svartpeppar. Koka tills köttet är färdigkokt.

Gör Klimp av ägg, vetemjöl, vatten och lite salt. OBS! Inte för löst.

Skeda in klimpen i soppan. När klimparna flyter på vattenytan så är de färdigkokt.

Blanda ut gräddfil med lite av soppskyn, häll över det sen i soppan, KOKA EJ SOPPA EFTER GRÄDDFILEN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar