BOTTEN
300 gram malen valnötter (funkar med andra nötter, går att blanda nötter också)
300 gram margarin/smör
300 gram socker 3 ½ dl
9 äggvitor
200 gram mjöl ca: 3 ½ dl
ströbröd
1. Blanda ihop de malda nötterna och mjöl
2. Vispa äggvitorna
3. Vispa i en annan skål smör och socker mycket pösigt
4. Vänd in alla tre sakerna
5. Smörj en djup plåt och häll över ströbröd.
6. Fördela smeten i plåten
7. Grädda i 175 grader i 20 min
TOPPEN
4 äggulor
200 gram florsocker
1. Blanda 4 äggulor och 200 gram florsocker när botten är i ugnen.
2. När botten är klar så är den nya äggblandningen klar.
3. Fördela äggblandningen över botten.
4. Sätt in i ugnen igen i 20 min
5. När du tar ut den, sätt en kökshandduk på och låt vara i ca: 30 min
ALTERNATIVT
100 gram florsocker
100 gram margarin
50 gram malen nötter
1. Istället för att sätta på en handduk i 30 minuter, blanda ingredienserna och smeta över kakan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar