2 ½ dl vetemjöl
½ dl socker
½ ägg
125 g margarin
½ ägg till pensling
Fyllning
Ca 2 äpplen
50 g smör
1 dl vetemjöl
¾ dl socker
1) Arbeta ihop vetemjöl, socker, ägg och margarin till en smidig pajdeg.
Klä en liten rund form och låt degen gå över kanten några mm.
Ställ den kallt medan du skalar och skivar äpplena.
2) Pensla kanten med ägg
Lägg i äppelskivorna och strö över socker och kanel.
3) Blanda smör, mjöl och socker till en smulig deg.
Strö den över äpplena och grädda pajen i 200 grader C
strax under mitten i ugnen i ca 25 min.
Serveras med vaniljsås.
TA DUBBEL SATS I STÖRRE FORM
söndag 22 november 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar